Тарас Тополя, Роза Аль-Намрі, Остап Ступка на презентації проєкту «Книга-мандрівка. Україна»

Книга-мандрівка. Україна
31 жовтня у Національному музеї українського декоративного народного мистецтва відбулась потрійна прем’єра — презентація мультсеріалу про Україну, який озвучили українські знаменитості, зірковий фотопроєкт та вихід нової книги.

На подію завітали — Тарас Тополя (гурт Антитіла), Марко Галаневич (гурт Даха Браха), телеведучий Майкл Щур, актори Остап та Дмитро Ступки, телеведуча Роза Аль-Намрі, гурт Тік Ту, керівник напрямку медіа проєктів Українська Ініціатива Зміцнення Громадської Довіри USAID/OTI Віра Костенко-Кузнєцова, керівник AIR Academy Вячеслав Полиновський, юний блогер Матвій Котофей, нащадок відомої української династії підприємців та меценатів Мішель Терещенко.

Мультсеріал, що розповідає про важливі здобутки українців та нашу історію, знятий у новаторському для України форматі ед’ютейнмент. Новий сезон анімаційного серіалу підтримали та озвучили вже 25 відомих українців та інфлюенсерів. Серії можна подивитись на ютюб-каналі «Книги-мандрівки».

майкл щур

Майкл Щур

Тарас Тополя

Блогер Матвій Котофей

«Я мрію про те, щоб у свідомості наших громадян було більше перемог. Щоб затвердилось розуміння, яка  у нас є власна захоплива історія! Також бажаю, щоб мої діти чи онуки мали правдиву та неприховану інформацію, відчували настільки сильно свою українську самоідентичність, як, наприклад, французи чи італійці» — поділилась креативна директорка та продюсерка проєкту Ірина Тараненко.

Ірина Тараненко та Юлія Курова

 Віра Костенко-Кузнєцова Керівник напрямку медіа проєктів Українська Ініціатива Зміцнення Громадської Довіри USAID OTI 

Ярослава Гресь і блогер Матвій Котофей

Після виходу мультсеріалу, що перевернув уявлення українців про власну історію, команда креативної агенції Green Penguin Media вирішила піти далі й оживити персонажів у фотопроєкті, парнером якого став журнал Viva! Україна. Знаменитості в образах історичних постатей сходять зі сторінок «Книга-мандрівка. Україна». Марія Єфросиніна перевтілилась у київську княгиню Ольгу, Остап Ступка став києворуським князем Ярославом Мудрим, Яніна Соколова — українською письменницею Лесею Українкою, першого короля України Данила Галицького відтворив Майкл Щур, філософа-містика Григорія Сковороду зобразив співак Тарас Тополя, а телеведуча Роза Аль-Намрі постала в образі художниці Соні Делоне.

 Остап Ступка

Дмитро Ступка з дочкою

«Важливо щоб кожен максимально включався до  розповсюдження проєкту Книга-мандрівка. Україна”. Ми з дружиною плануємо звернутись у гімназію, де вчиться наша донька, і запропоонувати додавати мультсеріал до навчальної програми». — прокоментував Марко Галаневич.

 Творці мультсеріалу здивували гостей презентацією нової книги — «Ці дивовижні українці». На її сторінках можна дізнатись про новітні українські ноу-хау, таємничі прадавні символи, бабусину їжу. Та продовжити інтерактивний діалог завітавши на сайт.

Фотограф Дмитро Перетрутов та івент менеджер Яніна Корсун

 Мішель Терещенко із дружиною Оленою та сином 

Команда проєкту Марина Бородіна

Команда проєкту

Мультсеріал створено за підтримки Українського культурного фонду та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Стежити за появою нових серій можна на YouТube-каналі мультсеріалу або на його сторінці в Facebook.

Фото: Андрій Горб

Соломия Витвицкая и Влад Кочатков
Предыдущий материал

Беременная Наталка Карпа, Соломия Витвицкая с мужем на премьере байопика «Гонки на миллион»

Анна Горбань и Яна Захаркив
Следующий материал

На конкурсе Миссис Украина выступил украинский Джастин Тимберлейк и звезда Х-Фактора

Новости партнеров